Vacanta in Strainatate

4 destinatii captivante de vizitat in California

Cu atat de multe atractii turistice, terenuri montane perfecte pentru drumetii si peisaje superbe cu renume mondial, nu este de mirare ca milioane de turisti din toate colturile lumii isi aleg ca destinatie de vacanta frumoasa Californie. Este singurul stat din SUA care are de oferit numeroase trasee pe coastele montane, un lac unde se desfasoara jocuri sportive pe tot parcursul anului, parcuri de distractie fermecate si spectacole in care vedete sunt magnificele balene ucigase.

Parcul national Yosemite este o vasta rezervatie alpina cunoscuta pentru splendida vale Yosemite. Parcul este amplasat in nordul Californiei la o distanta de aproximativ 241 de kilometri la est de San Francisco. Muntii, vaile, raurile si impresionantele cascade au atras de-a lungul deceniilor vizitatori curiosi si artisti in cautarea inspiratiei. Formata in timpul ultimei epoci de gheata, valea Yosemite are o lungime de 19 kilometri si mai putin de 1 kilometru latime, avand o structura formata din pereti de granit pur de 609 metri inaltime si noua cascade inalte de 304 metri. Aceasta atractie turistica este extrem de populara si se poate dovedi a fi ideala pentru turistii care vor sa admire imprejurimile, sa porneasca intr-o drumetie sau pentru cei pasionati de Big Sur. Avand o intindere de aproximativ 144 de kilometri de-a lungul coastei centrale a Californiei, Big Sur este una dintre cele mai populare trasee rutiere din lume. Aceasta zona de coasta se afla intre Carmel – un oras cochet din sud-vestul Californiei, si colinele de la poalele muntilor Santa Lucia. Din cele 3 milioane de turisti care viziteaza anual Big Sur majoritatea calatoresc pe celebra autostrada Highway 1, astfel incat sa poata admira si fotografia peisajele incredibile. Printre atractiile pe care le veti intalni pe parcursului rutei se innumara istoricul far Point Sur inalt de 12 metri, podul Bixby, care se afla printre cele mai inalte poduri cu o singura travee, precum si superbele cascade McWay, inalte de 24 de metri, care se varsa direc in Oceanul Pacific.

„Tara Vinului”. California si-a construit o reputatie mare in materie de producere a vinurilor de calitate superioara, devenind cel mai mare producator de vinuri din Statele Unite ale Americii. Vaile Napa si Sonoma, situate la aproximativ 80 de kilometri la nord de San Francisco sunt cele mai cunoscute regiuni in care se fabrica produsul. Multe vinarii sunt deschise publicului larg pentru tururi si degustari de vinuri gratuite.

Lacul Tahoe. Creat cu aproximativ 2 milioane de ani in urma in epoca de gheata, Tahoe este unul dintre cele mai mari lacuri din lume. Este situat de-a lungul frontierei dintre California si Nevada. Inconjurat de munti maiestuosi, in acest popular obiectiv turistic se organizeaza periodic evenimente si activitati palpitante si creative pe tot parcursul anului. Pe timpul iernii principalele activitati sunt plimbarile cu snowmobilul, skiingul, snowtubingul si drumetiile. Din primavara si pana in toamna vizitatorii se pot bucura de o multime de sporturi de apa precum jet skiingul, navigarea pe lac cu vaporul, inotul sau plimbarile cu canoe.

Sea World. Situat in San Diego, Sea World este cunoscut pentru showurile indraznete cu mamifere maritime. Cu ajutorul expozitiilior si a reprezentatiilor turistii pot invata totul despre oceanele lumii si speciile care supravietuiesc in acestea, specii precum delfinii, balenele ucigase, morsele, pinguinii sau ursii polari. Printre atractii se innumara un gigantic rollercoaster, calatorii cu nava Shipwreck Rapids si un simulator de elicopter pentru a porni intr-o aventura de neuitat la polul nord. Datorita incredibilului numar cu balene ucigase, Shamu Show este cel mai faimos spectacol din cadrul parcului tematic.

Similar Posts