Vacanta in Strainatate

Cele mai vizitate locuri din Japonia

Japonia este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Tara prezinta un amestec unic intre designul traditional si cel modern, avand o multime de temple si constructii istorice amplasate alaturi de realizarile moderne in materie de arhitectura si tehnologie. Vizitatorii se pot cufunda pentru o zi in istoria si cultura japoneze iar a doua zi pot arunca o privire in viitor cu ajutorul dezvoltarilor tehnologice revolutionare din cadrul tarii. Haideti sa aruncam o privire asupra celor mai populare atractii turistice din Japonia.

Memorialul din Hiroshima. Monumentul comemorativ din Hiroshima ets un tribut adus celor care si-au pierdut viata atunci cand bomba atomica a fost aruncata asupra orasului Hiroshima pe 6 august 1945. Amplasat intr-un parc, memorialul include domul Genbaku, singura cladire din vecinatate care a ramas in picioare dupa explozie. Acesta severa aducere-aminte a unei lumi aflate in plin razboi le aminteste turistilor de importanta vietii si onoreaza victimele astfel incat acestia sa nu fie uitati niciodata.

Parcul maimutelor Jigokudani este o zona de izvoare termale in apropriere de Nagano. Numele de Jigokudani (insemnand „Valea Iadului”) face referire catre aburii si apa fierbinte care tasneste din pamantul inghetat, parcul fiind inconjurat de stanci abrupte si paduri inghetate. Este faimos datorita numarului impresionant de maimute de zapada salbatice (denumite popular „Makaku”) care merg spre vale in perioada iernii, cand zapada acopera parcul. Maimutele coboara de pe stanci sau vin din paduri pentru a poposi la izvorul termal si se intorc odata cu lasarea noptii.

Kiyomizu-dera. Templul budist Kiyomizu-dera este pozitionat in partea estica a orasului Kyoto si dateaza inca din anul 798. Templul este faimos datorita cascadei din interiorul sau, alimentata de raul din apropriere, care se spune ca pastreaza templul in armonie cu natura. In construirea structurii nu s-a folosit nici macar un singur cui. In timp ce localnicii obisnuiau sa se arunce dupa marginea cascadei pentru a li se indeplini o dorinta (avand o rata de supravietuire de 85,4%), vizitatorii se pot bucura de altarele, talismanele si lucrarile de arta expuse in fata templului fara sa fie nevoiti sa-si riste viata sau sa-si piarda vreo mana sau vreun picior.

Castelul Himeji este considerat a fi cel mai bun exemplu de arhitectura traditionala existent pe teritoriul Japoniei. A fost fortificat pentru a oferi aparare impotriva inamicilor in timpul epocii feudale, dar a fost reconstruit de multe ori de-a lungul secolelor ajungand sa reflecte diferitele designuri ale vremurilor respective. A rezistat bombardarilor din cel de-al doilea Razboi Mondial si este vazut, in mod frecvent, atat in filmele japoneze cat si in cele straine, printre care se innumara si pelicula „You Only Live Twice” cu James Bond. Exteriorul alb si designul inedit ii ofera infatisarea unei pasari ce vrea sa-si ia zborul, castigandu-si astfel porecla de „castelul starcului alb”.

Turnul din Tokyo este dovada incredibilului progres tehnologic al tarii. Inspirat de designul turnului Eiffel, este a doua cea mai inalta structura din Japonia si functioneaza ca turn de observatie si comunicare. Vizitatorii pot urca oe turn pentru a admira privelisti incomparabile ale orasului si ale zonelor inconjuratoare.

Muntele Fuji este cel mai inalt munte din Japonia masurand 3776 de metri. Conul exceptional de simetric al vulcanului este un bine-cunoscut simbol al Japoniei, fiind adesea descris in arta si in fotografii. Este o atractie turistica ideala pentru cei care doresc sa admire imprejurimile sau, pentru cei mai aventurosi, care vor sa escaladeze muntele. Aproximativ 200.000 de oameni urca pe muntele Fuji in fiecare an, dintre care 30% sunt turisti veniti din afara tarii. Urcusul poate dura intre 3 si 8 ore iar la coborare puteti face intre 2 si 5 ore.

Pavilionul de Aur. Kinkaku-ji sau Templul Pavilionului de Aur, este cea mai renumita atractie turistica din intreaga tara. Pavilionul a fost construit initial ca o vila de retragere pentru shogunul Ashikaga Yoshimitsu la sfarsitul secolului al XIV-lea. Din nefericire, pavilionul a fost ars pana la temelie in anul 1950 de catre un tanar calugar obsedat de frunusetea constructiei. Cinci ani mai tarziu, templul a fost reconstruit ca o copie fidela a originalului. Accentul s-a pus pe cladire si pe gradinile din aproprierea ei, astfel incat acestea sa fie in armonie una cu cealalta. Pavilionull este acoperit de foite de aur care evidentiaza reflectia pavilionului in helesteu.

Similar Posts