Uncategorized

In ce perioada din an sa vizitezi Egiptul?

Egiptul este o destinatie care figureaza pe listele multor calatori, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Nu numai ca gazduieste unele dintre cele mai faimoase si interesante situri arheologice din lume, dar se bucura, totodata, de soare pe tot parcursul anului si are o viata marina incredibila.

​Care este, insa, cea mai buna perioada din an in care sa vizitezi Egiptul?

Acest lucru depinde de mai multi factori. De pilda, daca doresti sa te relaxezi pe plajele din Hurghada sau Sharm El-Sheikh, probabil ca vei dori sa ai parte de soare si temperaturi mai ridicate, insa nu sufocante. Vremea Egipt cea mai prielnica pentru a sta la plaja o vei gasi intre lunile octombrie si aprilie. Atunci vei avea cele mai bune conditii, mult soare si temperaturi de aproximativ 27-30 de grade Celsius.

Daca intentionezi sa explorezi strazile aglomerate din Cairo sau Alexandria, indicat ar fi sa o faci in luna decembrie sau ianuarie. Ca orice alta tara din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Egiptul are parte de vreme calda si uscata pe tot parcursul anului, desi in zonele de coasta pot sa mai apara ploi, iar temperaturile sa fie mai blande in timpul lunilor de iarna.

​Care este cea mai buna perioada pentru a vizita piramidele?

Piramidele din Giza sunt cele mai vizitate obiective turistice din Egipt, asa ca, fireste, multi calatori isi planifica itinerariul in jurul unei opriri de cel putin o zi aici. Daca doresti sa profiti la maximum de explorarea principalelor monumente arheologice din acest complex (cele trei piramide ale faraonilor Khufu, Khafre si Menkaure, dar si Marele Sfinx), cel mai bine este sa eviti lunile de vara, cand temperaturile ajung in mod normal la 40 de grade Celsius sau chiar mai mult.

Lunile decembrie, ianuarie si februarie sunt cele mai racoroase, cu maxime de circa 22 de grade Celsius. Trebuie avut in vedere, insa, ca serile pot deveni destul de racoroase in aceste luni, asa ca este recomandat sa iti iei si cateva haine mai groase in bagaj. Aceasta este, de asemenea, o perioada populara pentru tururile organizate de grup, asadar atractiile turistice mai celebre se pot aglomera. Prin urmare, daca vrei sa ai parte de temperaturi prietenoase, dar si de mai putini turisti in jur, este indicat sa calatoresti in Egipt in luna martie sau in luna octombrie.

​Care este cea mai buna perioada pentru a te bucura de viata marina din Egipt?

Coasta Marii Rosii a Egiptului este un adevarat paradis pentru pasionatii de scuba diving si snorkeling, adapostind sute de specii de corali si pesti colorati. Pentru calatorii care doresc sa aiba parte de aceste activitati, perioada cuprinsa intre iunie si septembrie este cea mai indicata, deoarece atunci apa marii este foarte clara si are temperaturi mai ridicate, ideale pentru scufundari.

Similar Posts