Vacanta in Strainatate

Cele mai populare atractii turistice din Irlanda

Irlanda, situata pe insula cu acelasi nume, este scaldata de apele Oceanului Atlantic si are doar un vecin, repectiv Regatul Unit. Insula se face remarcata prin cultura si traditiile sale, prin ospitalitatea localnicilor si mai ales prin peisajele de o frumusete ce iti taie rasuflarea si obiectivele turistice unice in lume. Daca va doriti sa planificati o calatorie pe insula Irlandei nu trebuie sa omiteti cateva atractii turistice precum :

 


Inelul Kerry este un traseu rutier extrem de popular care incepe in sud-vestul Irlandei si cuprinde unele dintre cele mai impresionante privelisti din cadrul patrimoniului cultural al tarii. Pornind din Killarney, mergeti pe drumul N72 spre Killorglin unde veti intalni o multime de centre care ofera diverse activitati in aer liber. Daca preferati sa mergeti pe bicicleta puteti urma traseul Glencar de-a lungul coastei montane a peninsulei, admirand numeroasele lacuri glaciare in timp ce va indreptati spre inima peninsulei Iveragh Gaeltacht.

Newgrange. Construit cu 1000 de ani inaintea magnificului Stonehenge, Newgrange este cel mai renumit monument preistoric al Irlandei. Pozitionat in valea Boyne, este, fara indoiala, cel mai  bun exemplu de mormant sub forma de pasaj megalitic al Europei. Structura a fost ridicata in jurul anului 3200 i.Hr., cu 600 de ani inainte de construirea faimoaselor piramide din Giza. Istoricii sunt de parere ca pasajul Newgrange este un loc cu o importanta spirituala, astrologica, religioasa si ceremoniala, in unele aspecte fiind similara cu catedralele din zilele noastre. Unii istorici sustin ca Newgrange este locul de veci al regilor preistorici care au domnit pe dealul Tara, cunoscut si ca „scaunul regilor irlandezi”. De asemenea, se spune ca pasajul poate fi caminul unei rase de fiinte mitice, cunoscute sub numele de Tuatha de Danann, ceea ce inseamna „poporul zeitei Danu”, zeita celtica suprema si mama tuturor zeilor. Un mic detaliu interesant este faptul ca este posibil ca de la numele zeitei Danu sa se fi format cuvantul „Danubius”, numele latin dat Dunarii, in special cursului superior al fluviului, in zona caruia exista o populatie numeroase de celti.

Stancile Moher. Cea mai vizitata atractie turistica naturala a Irlandei, acest obiectiv turistic situat in regiunea Clare are o lungime de 8 kilometri si se inalta la peste 200 de metri deasupra valurilor. Atunci cand admiri peisajul parca rupt dintr-o poveste realizezi ca esti fata in fata cu puterea neimblanzita a naturii. Atractia principala este privelistea extraordinara din partea superioara a stancilor stratificate cu piatra, nisip, namol si sist. Puteti face o plimbare de-a lungul marginii stancilor care ofera o vedere de ansamblu (daca vremea o permite) a insulelor Aran, a 48 de kilometri din litoralul zonei Clare si va pune la dipozitie nenumarate oportunitati pentru a fotografia peisajele superbe.

Similar Posts