Lectura

Cum să înveți rapid limba germană

Cunoașterea unei limbi străine îți mărește șansele în carieră, așa că merită să știi măcar una. Dacă la capitolul limba engleză stai bine, atunci ce zici de limba germană? Pentru ca procesul să fie plăcut și să te bucuri de rezultate rapide, îți oferim câteva sfaturi.

Bineînțeles, primul pas pentru învățare îl reprezintă înscrierea la un curs acreditat și achiziționarea de materiale necesare studiului. Dar asta implică niște costuri. Din fericire, un credit urgent te poate ajuta să faci rost de banii necesari pentru curs și să te apuci de învățat chiar acum.

Iar pentru a asimila cât mai repede noua limbă, iată câteva sugestii care să te ajute!

1.     Fă-ți o strategie de studiu.

Gândește-te la cum învățai cel mai bine pentru examene și alege orice funcționează pentru tine. Nu transforma procesul de studiu într-unul anevoios, ci alege să înveți din plăcere.

Dacă ești o persoană ordonată, îți poți face cartonașe colorate pe care să notezi regulile gramaticale, conjugarea verbelor, categorii de cuvinte etc. Folosește culori, chenare, grafice sau orice te ajută. O altă idee ar fi să îți lipești bilețele pe obiectele din casă cu echivalentul lor în limba germană. Poți face referire la obiectul respectiv folosind noua limbă, atunci când îl folosești.

2.     Apelează la tehnologie.

Din fericire, internetul îți oferă o mare libertate când vine vorba despre materiale și mijloace de studiu. Astfel, îți poți completa planul de studiu cu niște cursuri pe YouTube. Există o mulțime de materiale care te pot ajuta. Îți poți descărca și diferite aplicații pe telefon cu ajutorul cărora să înveți mai rapid, într-un mod distractiv. Duolingo este probabil cea mai cunoscută aplicație mobilă pentru învățarea limbilor străine.

De asemenea, există numeroase grupuri de Facebook pe tema învățării limbii germane. Poți purta conversații și îți poți exersa abilitățile de comunicare scrisă și, de ce nu, orală, cu oameni care învață și ei la rândul lor această limbă.

3.     Citește diferite materiale în limba germană.

Chiar de la începutul cursurilor poți începe să citești diferite materiale în limba germană. Probabil o vei face mai greu la început și, cu siguranță vei avea nevoie de un dicționar alături, însă, pe parcurs, lucrurile vor merge mai repede și vei constata că nu mai e nevoie să apelezi la fel de frecvent la dicționar.

Alege orice materiale vrei. Pot fi cărți cu un limbaj ușor, pentru copii, ziare sau reviste care îți stârnesc interesul. Presa este o alternativă bună pentru că îți oferă subiecte diverse cu informații de actualitate.

4.     Urmărește emisiuni sau seriale TV în limba germană.

Din nou, alege emisiuni sau seriale TV care te interesează pentru a-ți capta atenția și a le urmări din plăcere. Poate la început îți va fi greu să le urmărești fără subtitrare, așa că poți începe prin a te folosi de aceasta, urmând să renunți la ea când te simți mai stăpân pe cunoștințele tale.

Filmele și documentarele sunt și ele resurse bune pentru studiu.

5.     Ascultă posturi radio în limba germană.

Este important să asculți pronunția celor care vorbesc nativ limba germană. Ascultarea posturilor radio este o sugestie demnă de luat în calcul atunci când vrei să înveți ascultând. Nu doar că poți asculta discuții libere, însă te poți bucura și de pauze de muzică. Poți asculta totodată și interviuri sau podcast-uri care te interesează.

Toate acestea îți sunt accesibile grație Internetului. La câteva click-uri distanță ai cele mai cunoscute posturi de radio din Germania. 

6.     Înscrie-te la un curs de limba germană.

Un curs de calitate, bine ales, te va ajuta foarte mult și îți va oferi o diplomă acreditată. Este recomandat să apelezi la un curs pentru a învăța limba germană, mai ales dacă intenționezi să o folosești la nivel de practică în cadrul profesiei. Apelează la un credit rapid dacă nu dispui de toți banii necesari acum și nu mai amâna, investește într-un curs specializat care să te ajute să-ți însușești limba în mod sistematic.

Totodată, dacă vrei să grăbești procesul de învățare, este necesar să îți faci un plan și să incluzi studiul în rutina ta zilnică. Poți mânca urmărind serialul preferat în limba germană, poți merge cu metroul ascultând un podcast sau te poți relaxa în parc citind o carte în limba germană.

Toate aceste mici activități, odată devenite obiceiuri îți vor grăbi vizibil procesul de învățare. Dedică-ți timpul studiului și fă-l cât mai distractiv pentru a te bucura rapid de rezultate.

Similar Posts