Uncategorized

Sfaturi pentru brutari incepatori: afla cum folosesti drojdie uscata corect!

drojdie uscata

In ultimii ani, tot mai multi brutati si patiseri au inceput sa foloseasca drojdie uscata datorita proprietatilor sale.

Fie ca te afli la inceput de drum si testezi diferiti agenti de crestere sau ai deja experienta in producerea aluaturilor cu drojdie, trebuie sa stii cateva informatii de baza despre ce este si cum este folosita corect drojdia uscata.

Ce este drojdia uscata?

Drojdia uscata este, asa cum sugereaza si numele, drojdie care a fost deshidratata pentru a-i extinde durata de viata si a facilita transportul si depozitarea. Este comercializata sub forma de granule sau pulbere fina si se activeaza la contactul cu apa.

De ce folosesti drojdie uscata?

Durata de viata extinsa

Drojdia uscata are o durata de valabilitate mult mai lunga decat cea proaspata. Acest lucru o face ideala pentru cei care nu folosesc drojdie zilnic si vor sa aiba intotdeauna un stoc la indemana.

Usurinta de depozitare

Drojdia uscata nu necesita refrigerare si, prin urmare, poate fi depozitata in orice spatiu racoros si ferit de lumina.

Flexibilitate

Unele retete pot cere specific drojdie uscata datorita capacitatii sale de a se amesteca uniform cu ingredientele uscate.

Acest agent de crestere poate fi util in retete care necesita precizie sau in cele in care drojdia proaspata s-ar putea sa nu ofere rezultatele dorite.

Uniformitate

Drojdia uscata ofera de cele mai multe ori rezultate mult mai consistente deoarece este mai putin susceptibila la variatii ale calitatii, chiar si in timpul interactiunii cu alte ingrediente. Acest lucru o face ideala pentru incepatori sau pentru cei care vor sa se asigure ca aluatul lor va creste in mod consistent de fiecare data.

Cum se utilizeaza drojdie uscata?

Pentru a activa drojdia uscata, este necesar sa o combini cu apa calduta. Apa nu trebuie sa fie nici prea calda, nici prea rece; o temperatura ideala este in jur de 27-30°C. Daca apa este prea fierbinte, poate distruge drojdia, in timp ce apa prea rece nu va activa drojdiile corespunzator.

Un pas esential atunci cand folosesti drojdie uscata este sa o lasi sa „creasca” sau sa se activeze pentru aproximativ 10 minute, intr-un mediu caldut, pana cand devine spumoasa.

Acesta este unul dintre pasii prin care te asiguri ca drojdia functioneaza corect si ca va creste aluatul.

Un alt aspect pe care ar trebui sa il ai in vedere atunci cand folosesti drojdie uscata este cantitatea. In general, cantitatea de drojdie uscata necesara este mai mica decat cea a drojdiei proaspete. Daca o reteta specifica 25g de drojdie proaspata, de exemplu, ar fi nevoie de aproximativ 7-8g de drojdie uscata pentru acelasi rezultat.

Iata cum folosesti corect drojdia uscata:

  • Alegerea corecta. Alege drojdia potrivita retetei si se verifica data de expirare.
  • Pregatirea. Drojdia se aduce la temperatura camerei si se pregateste lichidul la temperatura potrivita (27-30°C).
  • Activarea. Se dizolva drojdia in lichidul cald (in general apa), adaugand si o cantitate mica de zahar, apoi se lasa sa stea 10-15 minute pana devine spumoasa.
  • Incorporare. Se incorporeaza in aluat, adaugand restul ingredientelor.
  • Dospirea. Aluatul se lasa sa dospeasca intr-un loc caldut, protejat de curentii de aer, pana isi dubleaza volumul.

Folosirea drojdiei este o adevarata stiinta, iar daca vrei mereu cele mai bune rezultate, ai nevoie de cele mai bune ingrediente.

In acest sens, Lesaffre s-a dedicat perfectionarii agentilor de crestere folositi in panificatie. Alege Lesaffre – alege inovatia si calitatea in domeniul brutariei si patiseriei.

Similar Posts