Lectura

5 carti de aventura care te vor captiva

Lectura este o adevarata bucurie, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Persoanele car citesc frecvent reusesc sa isi dezvolte imaginatia, sa fie mai tolerante si empatice, sa comunice mult mai usor cu cei din jurul lor si sa gandeasca liber.

Prin carti poti sa inveti, poti sa te distrezi si te poti relaxa. Daca nu stii care este urmatorul titlu pe care sa il rasfoiesti, iata cateva aventuri incredibile de care, cel mai probabil, nu ai auzit, dar care iti vor umple timpul in cel mai placut mod posibil.

Maestrul Papusar – Joanne Owen

Este o aventura uimitoare, care se petrece in Praga, la ineputul secolului XX. Eroina principala este Milena, fiica unor talentati actori care detineau un teatru, dar care au disparut din viata ei, tatal intr-un tragic accident si mama intr-un mister greu de patruns.

In incercarea de a-si gasi mama, Milena trece prin aventuri incredibile, mai ales dupa ce il intalneste pe Maestrul Papusar. Este o aventura excelenta atat pentru copii, cat si pentru adulti, de care te vei bucura pagina cu pagina.

Felicity Frobisher – Marcus Chown

Ai visat vreodata sa ai un prieten invizibil? Felicity Frobisher nu si-a dorit niciodata asta, insa are totusi un prieten de pe o planeta prafuita, care orbiteaza in jurul stelei Aldebaran.

Flummff este numele prietenului cu trei capete al lui Felicity, iar aventura este data de faptul ca nimeni nu il vede. Acest roman este perfect pentru copii, care vor afla ce sunt gaurile de vierme si vor descoperi putin din misterele Universului.

Zorii Semiliunii – Clive Cussler si Dirk Cussler

Clive Cussler este unul dintre cei mai cunoscuti autori de aventuri si thriller, cunoscand succesul cu carti precum White Death sau Havana Storm. Zorii Semilunii este o carte scrisa alaturi d fiul sau, prezentand o actiune plina de mister si de date istorice incredibile.

Erebos. Jocul Razbunarii – Ursula Poznanski

Publicata in 2019, este una dintre cele mai interesante carti de aventura contemporane. Erbos este un juc pe computer care are niste reguli extrem de stricte si cu sarcini ce trebuie sa fie realizate in lumea reala.

Este o poveste care contureaza foarte bine puterea pe care o poate avea inteligenta virtuala asupra oamenilor, fiind un test incredibil de imaginatie. Citind aceasta carte vei fi de-a dreptul impresionat si vei ajunge sa devii dependent de ea.

Codul lui Alexandru – Will Adams

O ultima aventura recomandata este  ” Codul lui Alexandru”. In carte este vorba despre un egiptolog cazut in dizgratie, care este fascinat de Alexandru cel Mare si de mormantul acestuia, considerat a fi o minune a lumii, dar pierdut in adancurile istoriei.

Daniel Knox pleaca intr-o incredibila aventura pentru a gasi comoara din mormantul lui Alexandru si nu se da in laturi de la nimic pentru a si-o adjudeca.

Cartile de aventura sunt perfecte atat pentru adulti, cat si pentru copii. Chiar daca ai trecut de mult de varsta la care te puteai numi copil, o aventura buna te poate ajuta sa visezi frumos, devenind micul moment de relaxare dinainte de somn, sau iti poate oferi numeroase instrumente prin care sa iti imbunatatesti viata. Alege una dintre aventurile prezentate mai sus si devoreaz-o, dupa care alege alta si alta si alta.

Similar Posts