News

4 sfaturi pentru a manca mai multe plante

Modelele nu sunt fanele dietelor extreme sau al unor schimbari majore pe termen scurt. Pe langa faptul ca este destul de obositor, exista atat de multe studii contrastante – ceea ce este popular printre nutritionisti, intra in contradictie cu oamenii de stiinta (acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare organism este diferit si raspunde diferit la diverse alimente sau tehnici de alimentatie). Stiti, cumva, macar o reteta care nu are studii contrastante si este universal considerata „buna ”?

PLANTELE. Acest lucru se datoreaza faptului ca plantele (fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, nuci, seminte si plante medicinale) sunt unele dintre cele mai nutritive alimente din lume.
Adaugarea mai multor plante in dieta dvs. va poate ajuta cu totul, de la sanatatea inimii pana la sanatatea intestinului pana la sanatatea creierului si chiar si pentru unele beneficii de frumusete. Iata cateva sfaturi pentru a manca mai multe plante in 2019:

1. Inlocuirea produselor lactate cu alternative delicioase si non-lactate
Branza poate fi plina de grasimi saturate, mai ales atunci cand este nenaturala si umpluta cu uleiuri proaste. In plus, 75% din populatia lumii este considerata a fi intoleranta la lapte. Dar vestea buna este ca se pot obtine la fel de multe beneficii și din produsele alternative non-lactate (precum calciu si proteine).

2. Adaugati mai multe frunze verzi
Pentru ca suntem cu totii de acord pentru „a adauga ceva” in alimentatie, in loc de a scoate, una dintre cele mai simple moduri de a fi mai sanatos este sa adaugati mai multe plante! Culoarea verde a frunzelor va ajuta inima, detoxifiaza corpul si, de asemenea, ele sunt incarcate cu multe substante nutritive esentiale care ofera beneficii uimitoare corpului dumneavoastra. Doar asigurati-va ca adaugati o varietate de verdeata cu frunze.

3. Inlocuiti carbohidratii albi cu legume
Mancand mai multe plante nu trebuie sa insemne salate 24/7, ar fi un obicei total nesanatos. In schimb, inseamna sa cautati alternative din comert pentru alimentele pe care le consumati des. De exemplu, infasurati taco cu salata in loc de tortilla. In cele din urma, invatati toate caile de utilizare a conopidei – crusta de pizza, orez si branza.

4. Evitati alimentele procesate
Restrictionarea alimentelor nu este tocmai o formula de succes. Restrictionarea duce doar la pofta si senzatia de nemultumire. Dar cand vine vorba de alimente foarte prelucrate (cum ar fi chips-uri, sosuri, biscuiti, zaharuri rafinate si carbohidrati si, in esenta, ceva ambalat sau prelucrat comercial), nu stiti toate ingredientele folosite. Faceti-va propriile alternative la domiciliu. Asigurati-va propriul sos de paste, folositi ulei de masline in loc de ulei de floarea soarelui.

Similar Posts