Sfaturi de vacanta

Conditii pentru o calatorie de succes

Notiunea de travel este varianta moderna a calatoriei romanesti. Iar pentru a ne bucura romaneste de cele mai impresionante vacante, firmele de travel au cele mai variate oferte pentru cele mai variate gusturi. O vacanta reusita inseamna relaxare, inseamna admirarea frumusetii peisajelor, savurarea celor mai rafinate si inedite mancaruri si bucuria petrecerii timpului cu cei dragi.

calatorie de succes

Alegerea calatoriei ideale poate fi foarte usoara daca ne fixam din start pe stilul de vacanta preferat, putand opta de la vacante de 5 stele si cu all inclusive cu meniuri extravagante, pana la linistea si simplitatea locurilor retrase de civilizatie cu bucate traditionale.

In functie de bugetul alocat, de destinatia aleasa, agentiile de travel va vor informa, in amanunt de fiecare aspect al calatoriei, pentru a stii exact tot ceea ce este necesar pentru un succes garantat al acesteia.

Conditiile de calatorie in tara nu sunt foarte deosebite, cu exceptia cunoasterii, de exemplu, a dificultatatii si a pericolelor traseului montan, a vremii sau a perioadelor dorite. In schimb, alaturi de aceleasi condititii pentru calatoria in tara, informatiile pe care trebuie sa le stiti inainte de a pleca in vacanta in strainate, sunt mult mai stufoase:

Documentele de calatorie:

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in strainatate, la trecerea frontierei, trebuie sa aiba asupra lor:

Cartea de identitate si/sau pasaportul in tarile membre ale Uniunii Europene cu valabilitate de minim 6 luni si pasaport cu acelasi minim e valabilitate, pentru calatoria in tarile non UE. Un aspect important pe care trrebuie sa il retinem este ca vechile Buletine de Identitate nu sunt acceptate;

Pasaportul este necesar, de asemenea pentru copiii care in ca nu au implinit varsta de 14 ani;

Minorii, cetateni romani, pot parasi tara numai daca sunt insotiti de o persoana adulta, care poate fi unul dintre parinti, un reprezentant legal sau orice alta perosana, care va trebui sa detina cazier judiciar si declaratie cu acordul parintilor sau a reprezentantilor legali pentru efectuarea calatoriei in strainatate. Daca minorul este insotit de unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba de la celalalt parinte care nu il insoteste, o declaratie prin care isi exprima acordul ca minorul sa paraseasca tara, daca, cel de-al doilea parinte este decedat, va trebui facuta dovada decesului acestuia sau hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, in cazul in care minorul i-a fost incredintat.

Asigurarea Medicala de Calatorie este valabila in toate tarile, este optionala in tarile UE si obligatorie in tarile non UE prin care se asigura tratamentul medical de urgenta din cadrul spitalelor si clinicilor atat din sectorul public cat si din cel privat. Asigurarea medicala de Calatorie se poate incheia la compania de aigurare cat si la agentiile de turism.

Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate  este emis de Casa de Asigurari de Sanatate teritoriala si este valabil doar in sistemul public de sanatate in tarile Uniunii Europene si Elvetia.

Similar Posts