News

Romania, polul strategiilor de criptare: “Boicotul” arhivelor

Unele departamente IT considera criptarea ca o posibila problema de administrare a datelor cu caracter sensibil arhivate de companii. Intreprinderile incep sa creeze strategii de criptare cuprinzatoare in mai multe aplicatii, folosind o singura platforma pentru a usura gestionarea si arhivarea in siguranta a datelor sensibile care, odata accesate, pot afecta integritatea clientilor companiei.

Criptarea laptopului, masura de siguranta a managerilor romani

Studiile arata ca 66% dintre managerii romani spun ca folosesc un fel de criptare pentru a atenua incalcarile datelor. Utilizarea criptarii a crescut cu 31% in ultimul an, iar mai multe aplicatii de e-mail, servere de fisiere, dispozitive mobile si laptopuri il folosesc, sustin editorii IT ai electronics-online.ro.

Desi doar 16% dintre respondenti spun ca au o strategie de criptare aplicata in intreprindere, 68% dintre acestia considera ca este importanta aplicarea politicilor de criptare in toate aplicatiile.

 

Fiecare CEO trebuie sa ii ajute pe manageri sa inteleaga de ce criptarea datelor este o prioritate. Criptarea se refera la securizarea informatiilor care pun in pericol organizatia. Astfel se face ca jumatate dintre companii folosesc astazi criptarea in functie de necesitati, ceea ce inseamna ca nu este obligatorie. Mai mult, unele organizatii le permit utilizatorilor sa ia decizia in privinta folosirii unui astfel de sistem.

Departamentele de IT previzioneaza, insa, probleme serioase. Aproape 70% dintre managerii romani considera ca este important sa existe o politica automatizata de aplicare a criptarii. De exemplu, o politica automatizata de e-mail s-ar activa atunci cand un utilizator trimite un e-mail care nu este criptat, dar care ar trebui sa fie.

Din fericire, exista si numeroase modalitati de a simplifica criptarea datelor sensibile prin intermediul platformelor IT care gestioneaza mai multe aplicatii de criptare dintr-o consola, eliminand sarcinile administrative redundante si reducand costurile operationale.

Specialistii IT sustin ca cele mai bune practici de criptare a informatiilor sunt productivitatea si organizarea. “Nu asteptati pana cand datele companiei dumneavoastra sunt compromise inainte de a acorda atentie optiunilor de criptare […]”, sustine unul dintre editorii IT ai publicatiei. „Aceasta inseamna parteneriat cu unitatile de afaceri pentru a identifica unde este adecvata criptarea.”

Specialistii mai recomanda si utilizarea unei politici automate de criptare. „Puteti avea o politica excelenta, dar daca utilizatorii nu stiu ca o aplicati, aceasta nu va fi eficienta”, adauga sursa citata. „Aceasta este una dintre problemele istorice ale criptarii.”

Statisticile actuale care vizeaza criptarea informatiilor in cadrul companiilor indica urmatoarele:

  • 34% nu au niciun plan;
  • 16% au un plan aplicat in mod constant;
  • 66% dintre companii au un plan de criptare;
  • 30% au un plan ajustat pe tipuri de aplicatii / date;
  • 20% folosesc un plan doar pentru anumite date sensibile.

In timp ce:

  • 6% au un plan automat
  • 68% spun ca o politica automata de criptare este importanta.

Similar Posts