Sfaturi de vacanta

Tot ce trebuie sa stii despre excursiile exotice

Chiar daca sezonul estival s-a incheiat de mult in Romania, cine a spus ca nu ne putem bucura in continuare de razele soarelui, de nisipul fin si de placerea inotului in ape albastre si limpezi?

Ofertele sunt nenumarate, iar tari exotice vom gasi chiar si pe continentul nostru. Nu trebuie sa ne gandim ca termenul de exotic se aplica numai tarilor de pe alte continente sau insulelor tropicale indepartate. In functie de bugetul de care dispunem (si vom avea surpriza sa gasim oferte mult mai ieftine decat pentru litoralul romanesc), putem alege intre excursii unice in diverse tari sau putem opta pentru circuite turistice. Acestea din urma sunt o inlantuire de destinatii pentru toti cei care doresc sa vada mai multe obiective turistice intr-o perioada cuprinsa intre 10 si 14 zile, si pot cuprinde diferite tari de pe diferite continente sau de pe acelasi continent precum si calatorii numai intr-o singura tara in locuri diferite ale acesteia. Circuitele turistice exotice pot fi numai un preview asupra punctelor de atractie vizitate pe care, poate dorim sa le exploram mai in amanunt cu alta ocazie, deoarece timpul scurt nu ne va permite sa aprofundam toata splendoarea acelor locuri.

excursiile exotice

Agentiile de turism sunt cele mai indicate in astfel de calatorii, deoarece informatiile pe care acestea le detin, atat despre destinatiile cuprinse in pachetul turistic, despre perioadele propice vizitarii, cat si despre conditiile de calatorie, sunt cel mai bine documentate. De aceea este important ca aceste vacante exotice sa fie rezervate din timp, mai ales ca, pentru intrarea in unele tari, se solicita viza, care poate dura destul de mult sa fie aprobata, iar agentia care vinde aceste vacante, sa aiba contracte si colaborari cu tarile in care acestea sunt organizate.

Conditiile de calatorie sunt numeroase si trebuie sa le stim in amanunt. De asemenea, trebuie sa cunoastem ce acte sunt necesare (pasaport, carte de identitate, cazier judiciar, declaratie de acceptare  a scoaterii minorului in afara granitelor tarii etc), mijlocul de transport cu care ne vom deplasa, unde vom locui, ce asigurari medicale sunt necesare. In ceea priveste asigurarea medicala, desi este facultativa in tarile Uniunii Europene, ea este obligatorie in tarile non UE pentru situatiile neprevazute de boala sau accidente care pot aparea oricand. Asigurarea medicala este valabila in toate tarile, prin ea asigurandu-se tratamentul in regim de urgenta atat in cadrul sectorului public cat si in cel privat.

Astfel, fie ca ne gandim la Caraibe, Tahiti, Thailanda, Indonezia, Hawaii, Maldive, Croatia si Muntenegru etc. cu siguanta experienta unei astfel de calatorii va fi deosebita si unica si, cu siguranta, ne va deschide apetitul pentru noi provocari exotice.

Similar Posts