News

Avantajul de a refolosi lemnul

In industria de prelucrare a lemnului se folosesc multe echipamente care fac treaba sa mearga mai usor din mai multe puncte de vedere. Uneltele si masinariile moderne reduc riscul accidentarii si ofera o noua precizie atunci cand se taie lemnul intr-un anumit unghi. De asemenea, un fierastrau panglica reuseste sa taie un bustean intr-un mod spectaculos fara niciun efort. La fel de impresionanta este si o masina de brichetare, care transforma resturile de lemn in brichete de foc, combustibil esential pentru incalzirea multor case romanesti.

Aceste masinarii pot fi intalnite in majoritatea depozitelor de lemn, deoarece resturile pot fi transformate in surse importante de energie care sunt apoi comercializate catre furnizori.

Masina de brichete din lemn este, de asemenea, numita presa pentru brichete din lemn si este un fel de productie de masini de biomasa, care este utilizata in principal pentru a produce combustibili de biomasa. In situatia deficitului de resurse, masina de bricheta din lemn este noua stea a campului energetic. Poate prelucra mai multe tipuri de materiale lemnoase, cum ar fi busteni de lemn, ramuri, deseuri de lemn de la fabrica de mobilier, deseuri forestiere etc. Masina de brichete din lemn include mai multe tipuri, exista in principal doua tipuri, masini de perforat brichete si masini de brichete cu surub. Prima este de a prelucra materialele lemnoase in brichete de biomasa, in timp ce masina de brichete cu surub este de a prelucra materialele lemnoase in brichete de carbune.

Masina de bricheta din lemn foloseste presiune ridicata si temperatura ridicata pentru a presa materiile prime in solid. Materiile prime intra in masina de brichetat de stantare din orificiul de alimentare, apoi materialele sunt presate in gaurile matritei. Dupa ce sunt presate in brichete, brichetele vor fi eliberate din portul de descarcare. Trebuie doar sa plasati brichetele si sa le raciti in mod natural.

Majoritatea brichetelor din lemn provin din rumegus, un combustibil foarte eficient care este, de asemenea, prietenos cu natura. Wood Expert este deseori locul la care multi apeleaza pentru sfaturi si idei in materie de brichetare.

Ce trebuie sa mai stim despre brichete?

-Metrul cub de lemn, in functie de zona unde creste cu maxim 35% umiditate, are 500-600 de kg, cineva spunea ca fagul are 670kg/m3, dar fara sa specifice umiditatea;

– Metrul ster (o gramada de lemne care ocupa un volum de 1 m3) reprezinta aproximativ 0,7% din metrul cub,asta insemnand ~470 kg din valoarea maxima de mai sus;

– Brichetele din rumegus au umiditate de maxim 8 % si cantaresc ~1000 de kg/m3;

– Datorita umiditatii scazute si in cazul unei bune depozitari, brichetele din rumegus pot fi vandute la kg deoarece masa acestora este stabila, lucru care nu se poate spune despre lemn, acesta pierzand 30-40% din masa sa in primul an de depozitare, deci se recomanda cumpararea lor la metru ster.

– se recomanda folosirea cu atentie a brichetelor din rumegus in sobele de teracota si seminee, deoarece acestea in timpul arderii isi maresc volumul (brichetele mecanice) si cantitatea de caldura eliberata este mai mare. Din acest motiv, sfatul nostru este sa introduceti brichete progresiv, iar cand soba este incinsa sa nu mai bagati nimic.

Alegeti o masina de brichetare pentru beneficii pe termen lung!

 

Similar Posts