Auto

Cum poți să îți iei permisul de conducere pe timp de iarnă | scoalasoferi-brasov.ro

Cum poți să îți iei permisul de conducere pe timp de iarnă

Pe timpul iernii poate fi mai dificil condusul, mai ales pentru un începător care își dorește să obțină permisul auto pentru școala șoferi categoria B . Atunci când conduci pe timpul iernii de preferat este să păstrezi o distanță considerabilă față de vehiculul din față. Distanța trebuie să fie mai mare față de condițiile normale de condus. Dacă vei păstra această distanță vei putea opri autovehiculul la timp pentru a evita derapajele și coliziunile. Pe timpul iernii se conduce ușor și cu prudență, mai ales atunci când nu ai experiență. Școala de șoferi brașov va oferi toate informațiile de care au nevoie cursanții pentru a putea conduce optim pe timp de iarnă.

Când circuli cu autovehiculul în anumite zone unde este gheață sau zăpadă, condusul va fi mai dificil și pot exista situații neprevăzute și de aceea trebuie să reduci viteza și să conduci prudent. Pentru a putea lua ușor virajele și a încetini ușor, trebuie să reduci și mai mult viteza și să fi foarte atent la autovehicul. Reducerea vitezei se face prin a elibera pedala de accelerație treptat. Atunci când vrei să oprești mașina, frânarea nu se va face niciodată brusc.

Autovehiculul având sistem ABS va putea menține aderența și tu să fi capabil să controlezi mașina în timpul franarii. Instructorul te va informa în caz că roțile autovehiculului se blochează și tu trebuie să faci o manevră mai complexă. Instructorii auto de la Școala de șoferi brașov sunt experimentați pe astfel de vreme și nu vor există probleme pe care aceștia să nu le rezolve. Tot ce trebuie să faci tu este să discuți cu instructorul și să nu intri în panică pentru că el va știi cum să te îndrume spre a îndrepta mașina și a duce ora de condus la bun sfârșit.

Autovehiculul trebuie să fie dotat corespunzător pentru iarnă

Autovehiculul trebuie să fie dotat cu anvelope de iarnă. Cauciucurile de iarnă au o aderența mult mai mare pe carosabilul umed și alunecos. Cauciucurile de iarnă sunt mai elastice și moi, potrivite pentru un astfel de drum. Pentru că autovehiculul să fie potrivit pentru condus trebuie să se verifice sistemul de climatizare, ștergătoarele pentru parbriz dar și pentru lunetă, este extrem de important să ai o vizibilitate bună pe timpul iernii. Condusul pe timpul iernii poate fi destul de greoi și destul de solicitant dar vei învăța din foarte multe situații de care te vei lovi inevitabil.

Similar Posts