Sanatate

Nu stii daca ai nevoie de masaj terapeutic? Iata 3 motive care iti confirma!

masaj terapeutic

Masajul terapeutic nu este exclusiv anumitor afectiuni sau tipuri de tratamente. In alte cuvinte, nu trebuie sa fii fortat sa apelezi la un asemenea masaj. Chiar si un stil de viata putin stresant este de ajuns pentru a sti ca ai nevoie de masaj terapeutic.

De altfel, avem nevoie de terapie in fiecare zi. Aceasta poate fi sub forma unei sesiuni de meditatie sau, dupa caz, sub forma unui masaj terapeutic realizat de un expert. Desigur, masajul de tip terapeutic vine la pachet cu mult mai multe beneficii, mai ales daca este realizat frecvent.

Iata trei motive care iti spun ca da, ai nevoie de un masaj terapeutic!

Vrei sa scapi de durerile musculare

In ziua de astazi, durerile musculare sunt un lucru obisnuit. Stilul de viata in mare nesanatos, in principal lipsa activitatii fizice, are ca efect dureri musculare, in special la nivelul spatelui. Alte simptome deranjante sunt starea de oboseala si epuizare la scurt timp dupa inceperea activitatii fizice.

Daca nu poti urca scarile fara a simti efortul depus si daca ai dureri musculare care nu te lasa sa dormi noaptea, atunci ai nevoie de un masaj terapeutic. Acesta nu rezolva absolut toate problemele, evident, dar iti ofera ocazia de a incepe un stil de viata sanatos.

Vrei sa scapi de stres si anxietate

Stresul si anxietatea sunt la fel de comune ca durerile musculare. Aproape oricine experimenteaza stres in ziua de astazi, in timp ce anxietatea este prezenta la din ce in ce mai multe persoane, din motive evidente.

O mare parte din stresul si anxietatea resimtite in timpul zilei se acumuleaza la nivel muscular, afectand totodata, mai mult sau mai putin, mobilitatea unei persoane – postura incorecta cauzata de stres poate avea ca efect dureri musculare sau deficiente de mobilitate.

Mai multe sedinte de masaj terapeutic te vor ajuta sa scapi de stresul acumulat, implicit iti vor oferi ocazia de a nu permite situatiilor stresante din viitor sa te acapareze.

Vrei sa ai un somn mult mai odihnitor

Lipsa de somn poate avea ca efect dureri musculare, stres si anxietate. Astfel, rezolvarea acestei probleme iti poate imbunatati stilul de viata semnificativ, din mai multe puncte de vedere. De altfel, masajul terapeutic este pur si simplu relaxant.

La finalul unei zile obositoare, o sesiune de masaj este suficienta pentru a a-ti produce o stare de somnolenta, implicit pentru a promova un somn calitativ. Acesta din urma este caracterizat de modul in care adormi, modul in care dormi efectiv, precum si perioada de deep sleep (somn adanc) din timpul noptii.

Toate acestea contribuie unui somn calitativ, odihnitor – poti spune adio situatiilor in care dormi 8 ore si te simti mai obosit decat ai adormit.

Ai dori sa experimentezi pe pielea ta o sesiune de masaj terapeutic? Daca raspunsul este da, nu trebuie sa mai stai pe ganduri – expertii in masaj ai clinicii Atletico Kinetic te asteapta. Acestia te ajuta sa identifici problemele din viata ta care pot fi rezolvate cu ajutorul masajului de tip terapeutic, dupa care iti prezinta un plan de tratament – anume frecventa sesiunilor necesara pentru cele mai bune efecte!

Similar Posts