Uncategorized

Vita de vie decorativa – de ce este utila?

Majoritatea agricultorilor stiu de vita de vie destinata consumului in diferite moduri. Iar necultivata, aceastia ar putea s-o asocieze usor cu vita de vie decorativa. Insa, in realitate, putini au aflat si de existenta propriu-zisa a speciilor dedicate vitei de vie decorativa care, asa cum ii spune si numele, are rol exclusiv pentru decor. Ea nu face fructe comestibile si e o planta cataratoare care se dezvolta extrem de rapid, fiind o alternativa pentru cei care nu-si doresc sa planteze in curte fructe sau legume, ci exclusiv plante cu rol estetic.

Pe langa diferentele ce tin de aspect si de rol, vita de vie decorativa isi poate gasi totusi utilitatea in orice curte. Aflam in continuare ce avantaje ofera si de ce tot mai multi oameni aleg sa-ti amenajeze o curte cu vita de vie decorativa.

Unde gasesti vita de vie decorativa?

Daca vrei sa-ti amenajezi curtea simplu si rapid, intr-un mod inedit, vita de vie decorativa poate fi o planta care sa ofere un plus de valoare. O poti amplasa fix in fata casei sau in prelungirea acesteia urmand ca, in momentul dezvoltarii, sa-ti imbrace casa intr-o varietate de culori ce vor transforma spatiul intr-o fila de poveste.

Gasesti simplu si rapid doua specii de vita de vie pret mic la bulbi-flori.ro, locul de unde poti achizitiona inclusiv specii traditionale, alaturi de seminte si bulbi flori, legume etc.

Avantajele vitei de vie decorative

Printre avantajele importante ale acestei vite de vie se numara faptul ca iti poate infrumuseta cu succes orice spatiu, cu minim de implicatii financiare. Cu cat acasa devine un loc mai primitor din punct de vedere estetic, cu atat te vei simti mai confortabil.

De asemenea, atunci cand aceasta se inalta si iti imbraca diferite spatii, de exemplu, casa, te poate feri de neplacerile unor temperaturi mult prea ridicate sau mult prea joase, limitand transferul de energie. Vita de vie decorativa poate atinge o lungime de pana la 30 m inaltime si poate transforma pe deplin o curte din punct de vedere estetic.

Mai apoi, un alt plus este si faptul ca, zona pe care aceasta o umbreste va fi mai putin afectata de catre factorii externi. De exemplu, daca ti-ai fi dorit sa plantezi anumite sortimente de verdeata, flori, pomi etc. dar solul era mult prea poluat, acesta va avea posibilitatea sa se refaca in timp, fiind protejat de poluare, irigatii in exces si multe altele.

In plus, vita de vie decorativa e compatibila cu majoritatea solurilor astfel incat nu impune probleme, fiind usor de plantat chiar si de catre incepatori.

Cine e mai usor de intretinut: vita de vie clasica sau cea decorativa?

Lucrurile par perfecte dupa ce ai citit randurile anterioare, ceea ce te poate face sa te intrebi daca exista dificultati cu privire la mentenanta pe care va trebui s-o acorzi vitei de vie decorative dupa plantare, in raport de cea clasica.

Insa, aceasta vita de vie nu este deloc dificil nici de intretinut. Atata timp cat beneficiaza de apa, nici prea putina, nici in exces, ea va creste cu usurinta pana la 3 cm an, devenind o adevarata capodopera. Periodic, va trebui curatata si trebuie sa ai grija sa nu se dezvollte peste alte medii la care le poate dauna (de exemplu, in vecinatatea altor culturi).

Similar Posts