Uncategorized

Top diete de slăbit în vogă

Termenul dietă provine din greacă și înseamnă ceva de genul „stil de viață”. Dietele sunt folosite atunci când se dorește reducerea sau creșterea în greutate. De asemenea, este posibil să se atenueze simptomele bolii prin forme speciale de nutriție. Cu toate acestea, dietele se bazează adesea pe principiul că anumite componente alimentare individuale sau grupuri întregi de alimente sunt evitate în dieta zilnică. La fel, o dietă se poate baza doar pe reducerea sau creșterea caloriilor. Din păcate, există și diete care sunt dăunătoare sănătății și, prin urmare, ar trebui evitate. Prin urmare, ar trebui să ții cont de un top diete de slăbit în vogă, care s-au dovedit a fi eficiente, fără efectul yo-yo. Orice dietă, presupune și sport. În acest scop, poți alege una dintre modelele de benzi de alergat ieftine, cu care poți obține rezultate mult mai rapid. 

benzi de alergat de calitate

Dieta Glyx

Pierderea în greutate cu succes cu dieta Glyx necesită mai mult decât simpla distincție între carbohidrații buni și răi. Dieta Glyx este o dietă de slăbit recomandată în mod obișnuit. Este cu siguranță o dietă cu drepturi depline și sănătoasă, care oferă organismului toți nutrienții în cantități suficiente. Dar aici ar trebui să fii atent la câteva caracteristici mici, dar fine, pentru că o dietă bazată doar pe indicele glicemic nu te ajută să slăbești. Mai exact, este o dietă metabolică în care hormonul de depozitare a grăsimilor insulină și nivelul zahărului din sânge joacă un rol important în succesul dietei.

Există numeroase liste de alimente, după care alimentele sunt clasificate în funcție de indicele lor glicemic și astfel diferențiate în funcție de carbohidrații „buni” și „răi”. Dar asta înseamnă și că, dacă vrei să slăbești cu ajutorul dietei Glyx, ar trebui să ai cu tine o astfel de listă, astfel încât să o poți consulta mereu. În plus, alimentele ar trebui, de asemenea, diferențiate în funcție de conținutul ridicat sau scăzut de grăsimi, deoarece prea multe grăsimi nu sunt bune pentru organism.

Alimente cu conținut scăzut sau mediu de grăsimi

Foarte recomandat (IG scăzut [< 50]): de exemplu, produse din cereale integrale (orez, muesli, pâine), paste cu ou, ouă, stridii, biban, hering, creveți, pui fript, gâscă, gulaș, carne tocată (mixtă), avocado, conopidă, broccoli, salată iceberg, mazăre, varză kale, usturoi, mere, pere, mure, leguminoase.

Mai puțin recomandat (IG mediu [50-70]): de exemplu, pâine, pâine prăjită, lasagne, pește, cod, sfeclă roșie, porumb dulce, cidru, ananas, pepene galben, kiwi, prune mirabelle, papaya, struguri, stafide, zahăr.

Nerecomandat (IG ridicat [> 70]): de exemplu, baghetă, bezea, aluat choux, rulouri, biscuiți cu unt, pandișpan, covrigi, biscuiți, cartofi fierți, piure de cartofi, găluște, dovleac, bere, punch, cola, limonadă, bere de malț, bere de grâu, vin alb (dulce), vin roșu (dulce), sos de mere, banane, conserve de fructe.

Pierderea în greutate cu dieta Glyx devine un succes, numai dacă:

  • Selectezi numai alimente cu IG scăzut
  • Consumi o mulțime de alimente proaspete și neprocesate
  • Acorzi atenție conținutului de grăsime al unui aliment și calității grăsimii
  • Mănânci multe alimente proteice
  • Maxim 3 mese pe zi cu cel puțin 3 până la 4 ore între ele
  • Bei multe lichide
  • Integrezi exerciții pe banda de alergat zi de zi.

Dieta Paleo

Termenul „Paleo” înseamnă așa-numita Epocă Veche a Pietrei, Paleolitic. Această dietă se bazează pe dieta presupusă la acea vreme, adică înainte ca agricultura și creșterea animalelor să fie intensificate. Dieta Paleo nu este o dietă în sensul tradițional, deoarece numărarea caloriilor și slăbirea nu sunt priorități.

Ideea de bază a dietei Paleo – multe legume și fructe, nuci, semințe, ciuperci, carne, pește și ouă – poate fi clasificată ca fiind sănătoasă în principiu. Faptul că produsele ar trebui să fie, de asemenea, cât mai calitative și naturale și că trebuie evitate alimentele foarte procesate care conțin și mult zahăr și grăsimi saturate, este un aspect pozitiv al acestei forme de nutriție. Acesta este un pas mare către o viață sănătoasă și o alimentație care îți asigură o siluetă de invidiat. Pe lângă elementele de bază ale acestei diete, adaugă și exerciții pe banda de alergat în viața de zi cu zi.

diete de slabit in voga

Dieta FdH

Dieta „eat half” este clasica dintre dietele de slăbit. Cu promisiunea de a putea mânca toate alimentele preferate și de a pierde în continuare în greutate, dieta atrage mulți adepți noi. Principiul din spatele acesteia este foarte simplu: jumătate din alimente, jumătate din calorii. Nu este necesar să numeri caloriile, să urmezi planuri stricte de dietă sau chiar să faceți sport. Dar cât de sănătos este cu adevărat acest mod de a pierde în greutate? Acest efect este de necontestat, deoarece un aport energetic redus duce la o utilizare sporită a energiei stocate din organism. Dacă o persoană își înjumătățește acum porțiile, aportul zilnic de energie este (teoretic) redus la jumătate de la 2.500 la 1.250 kcal. Prin urmare, regula de bază pentru reducerea greutății – economisești 7.500 kcal pentru a da jos 1 kg de exces de greutate. Cu ajutorul acestei diete, tot ceea ce conține calorii se reduce la jumătate, inclusiv băuturi precum sucuri, limonade, cafea și ceai rafinat cu lapte și zahăr. Poți ține sub control senzațiile puternice de foame care apar, consumând cantități mari de apă minerală.

Similar Posts