Sfaturi de vacanta

Sfaturi care te pot ajuta in Delta Dunarii

 

Daca te-ai hotarat ca urmatoarea vacanta pe care o vei face va fi in Delta , este bine de stiut ca trebuie sa fie urmate cateva sfaturi. Dupa ce ai gasit in Delta Dunarii cazare, trebuie sa pui la punct multe alte detalii, care in orice alta vacanta nu ti-ar pune probleme.

Cum ajungi in Delta?

Nu, nu poti sa ajungi cu masina si nici cu trenul sau cu alt mijloc de transport in comun. Singurele variante pe care te poti baza (asta daca nu ai un elicopter la scara) sunt vaporul, barca sau salupa. Pentru a te bucura de transport cu unul dintre aceste mijloace, trebuie sa ajungi cu masina pana in Tulcea si sa gasesti ambarcatiunea potrivita pentru tine. Vei descoperi preturi foarte variante, care incep de la cateva zeci de lei/ persoana si ajung la 300 de euro pentru o ambarcatiune. Ai mare grija, deoarece banii pe care ii dai pe transport pot fi folositi mult mai bine pentru distractie, asadar, opteaza pentru varianta mai ieftina.
Daca ai ajuns cu masina, aceasta trebuie sa fie lasata intr-o parcare publica din Tulcea. Alege o parcare platita, pentru a avea garantia ca masina ta este in deplina siguranta in timpul sejurului.

Ce trebuie sa ai in bagaje?

Exista cateva elemente care nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj daca ajungi in Delta. Multi ar spune ca spray-ul de tantari este unul dintre aceste elemente. Cu toate astea, tantarii sunt cea mai mica problema peste care poti da. Evident, este bine sa ai un spray la indemana si pastile pentru camera, insa daca le-ai uitat, nu este o tragedie. Asigura-te insa ca ai imbracaminte subtire pentru ploaie si vant, o palarie cat mai mare si lotiuni de corp, cu protectie solara.
De asemenea, este bine sa ai la indemana o bricheta, o lanterna si o harta. Daca ajungi in Delta s-ar putea sa te avanti cu barcuta pe lacuri si, dat fiind faptul ca sunt multe iar suprafata este uriasa, sunt mari sanse sa te ratacesti.

Ce trebuie sa faci in Delta Dunarii?

In primul rand, trebuie sa admiri fauna si flora, care sunt de-a dreptul impresionante. De asemenea, nu trebuie sa ratezi o sesiune de pescuit si nici o sesiune de fotografie. S-ar putea sa prinzi poze deosebite, cu care sa te mandresti cand te intorci acasa.

 

 

 

Similar Posts