Uncategorized

Experiențe culinare unice în Turcia: 7 mâncăruri tradiționale pe care să le încerci

Nicio rețetă nu este mai bună decât cea de la mama de acasă… până nu o încerci! Dacă ești gurmand și vrei să te bucuri de experiențe culinare de pe hotare, atunci pregătește-ți următoarea vacanță alături de familie sau grupul de prieteni în Turcia!

Dacă ești gata pentru un sejur în Turcia, atunci descoperă cele 7 mâncăruri tradiționale care vor încânta orice papilă gustativă!

Cag Kebab

Fără doar și poate, dacă vizitezi Turcia, atunci trebuie să încerci cel puțin una dintre rețetele lor faimoase de kebab, iar una dintre acestea este Cag Kebab. Acest deliciu conține carne de miel, ceapă, sare și alte condimente. Toate acestea, după ce au fost puse la marinat o jumătate de zi, se pun într-o frigăruie metalică și se gătesc la foc de lemne. 

Ezogelin

O supă tradițională turcească, însă pe gustul tuturor turiștilor, Ezogelin este un preparat ce poate fi savurat fie vară sau iarnă. Ea conține linte roșie, pastă de tomate, ceapă, roșii proaspete și este servită cu mentă uscată. Potrivit unei legende, această supă ar trebui să îndulcească inima oricărei soacre, fiind deci perfectă de servit unei viitoare mirese sau soacrei acesteia.

Börek

Börek este un preparat versatil ce poate fi servit atât ca antreu, cât și drept desert după o masă copioasă. Are umplutură din carne tocată, brânză de oaie, spanac și diferite sortimente de legume; toate acestea fiind învelite în foi de plăcinte preparate într-un stil tradițional. 

Lahmacun

Ce spui de o pizza turcească? Lahmacun este un fel de pizza cu blat subțire ce conține carne tocată, diferite legume proaspete, condimente și ierburi aromate. Cu siguranță nu este „your typical pizza”, dar te va cuceri încă de la prima mușcătură! Mai exact, Lahmacun este o lipie din aluat dospit.

Shakshuka

Fie dacă ești vegetarian, preferi un fel de mâncare din sortimente de legume și ou sau vrei pur și simplu să încerci alt deliciu turcesc, nu rata savuroasa mâncare denumită Shakshuka. Aceasta face parte din categoria de rețete cu legume „zeytinyagli yemegi”. Shakshuka este gătită în ulei de măsline.

Menemen

Ai ajuns dis-de-dimineață în Turcia și vrei să deguști un mic dejun tradițional, copios și perfect pentru orice papilă gustativă? Atunci încearcă Menemen! Rețeta conține sortimente de legume proaspete, precum roșii, ardei iute sau gras, cât și ouă. Toate ingredientele se gătesc în ulei de măsline, formând o omletă cremoasă și bogată care se servește cu pâine tradițională.

Künefe 

Künefe sau cataif cu brânză face parte din seria celor mai îndrăgite și populare deserturi turcești care te vor da pe spate! Künefe își are originile în Imperiul Otoman, având drept ingrediente principale brânză proaspătă cât și, griș sau tăiței ce formează o crustă crocantă și delicioasă. Prăjitura, după ce este prăjită, este stropită cu sirop de zahăr și esență de fructe sau apă de trandafiri. 

Așadar, dacă ești pregătit pentru o experiență culinară care te va încânta încă de la prima mușcătură, găsește ofertele early booking pentru Turcia și încearcă mâncărurile tradiționale prezentate sau chiar altele întocmai pe placul tău!

Similar Posts