News

De ce avem nevoie de concurenta?

Cand vine vorba de afacerea dvs., va faceti griji cu privire la concurenti? Daca o faci, ce-i in spatele ingrijorarii? Exista mai mult decat suficiente persoane din lume pentru a servi client, nu ar trebui sa fie ceva de ingrijorare.

Mai degraba decat sa-i vedeti pe concurenti in incercarea de a va lua afacerea de la dvs., consultati-i ca resurse pentru a invata de la ei.

Luati timp pentru a face o analiza competitiva. Nu trebuie sa fie un proiect complicat sau detaliat. Analiza este numai pentru dvs.
Puteti afla foarte multe prin analizarea modului in care concurentii dvs. apar pe piata, ce fel de mesaje transmit potentialilor clienti, modul in care comercializeaza produsele si serviciile lor si multe altele.

O analiza competitiva va ofera o oportunitate de a studia ce fac altii in afacerea lor.

De asemenea, cercetarea competitiva va poate face sa deveniti creativi prin gasirea de lacune in produsele si serviciile care nu sunt inca oferite. Lacune pe care le puteti umple de la ceilalti antrenori sau scriitori care nu au reusit inca!

Obiectivul din spatele analizei concurentilor dvs. este de a aduna cat mai multe informatii despre modul in care isi fac ei treaba si cum relationeaza cu clientii. Utilizati constatarile dvs. ca o resursa atunci cand va reevaluati propria afacere si faceti ceea ce considerati ca are nevoie afacerea dumneavoastra.

Din nou, exista mai mult decat suficienti clienti pentru a servi in lume. Cei pe care nu ii puteti servi sau care nu sunt clientii dvs. Ideali, pot fi atrasi prin diverse servicii sau pur si simplu aleg concurenta in detrimentul dumneavoastra, ceea ce va duce din nou la reanalizarea modului in care gestionati afacerea.

Analizati-va concurentii

Vizitati site-ul lor web si uitati-va la ceea ce comercializeaza, la modul in care comercializeaza si la mesajele pe care le comunica.

Cautati lacune – ce observati ca nu furnizeaza ca serviciu sau produs pe care il puteti oferi?

Identificati punctele forte si punctele slabe ale acestora.
Ce fac ei bine sau mai bine decat compania ta?

Ce face serviciile si produsele dvs. unice in comparatie cu acestea?

Efectuarea unei analize competitive va ofera informatii pe care le puteti utiliza atunci cand va reevaluati propria afacere, determinandu-va punctele forte si punctele slabe si unde puteti imbunatati sau adauga produsele si serviciile dvs. pentru a va oferi un avantaj competitiv. Cum gestioneaza modelele concurenta din domeniul lor, aflati de pe acest site.

Similar Posts