News

Cum sa va dezvaluiti personalitatea la un interviu

Cu totii am auzit sfatul „sa fii” la un interviu de angajare si se pare ca si profesionistii in recrutare sunt de acord, testele de personalitate fiind folosite din ce in ce mai mult in procesul de interviu pentru a evalua solicitantii. Am adunat informatii pentru a afla sfaturi de top pentru interviuri de succes si de ce personalitatea este adesea la fel de importanta – daca nu mai importanta – decat aptitudinile sau calificarile.

Cercetati compania inainte

Puteti anticipa ce trasaturi de personalitate ar putea cauta un angajator intr-un candidat facand cercetari in prealabil. Asigurati-va ca ati citit pe feed-ul lor Twitter, in profilul LinkedIn sau pe orice pagina de cariera postata de site-ul companiei pentru a vedea ce fel de „cultura” incearca sa portretizeze si sa promoveze.

Canalizeaza-ti personalitatea prin tinuta

Desi este intotdeauna important sa purtati ceva potrivit pentru un interviu, incercati sa evitati alegerea unui lucru prea generic. Esti mai probabil sa fiti recunoscuti de intervievator daca adaugati o atingere de flare – ceva personal – la tinuta. Pentru barbati, sosete colorate sau un buzunar interesant ar putea sa fie un truc bun, in timp ce pentru femei, o bluza imprimata sau o geanta mare ar putea fi mai memorabila decat o camasa alba obisnuita.

Actionati cu incredere

Sa recunoastem, CV-urile sunt limitate in ceea ce priveste modul de a dezvalui personalitatea. Acest lucru nu inseamna ca CV-ul dvs. nu este important – un CV bun va poate obtine acel interviu – dar nu va fi suficient pentru a va angaja. Procesul de interviu este o oportunitate de a arata de ce sunteti cel mai bun din punct de vedere „cultural” pentru firma – deci actionati cu incredere si lucrati la convingerea potentialului dvs. angajator ca sunteti candidatul potrivit pentru aceasta slujba.

Acordati atentie psihometriei

Un numar din ce in ce mai mare de companii utilizeaza acum evaluari psihometrice pentru a-si imbunatati succesul in recrutare. Aceste teste ofera intervievatorului o imagine de ansamblu obiectiva a trasaturilor de personalitate ale unui individ si sunt de obicei completate si revizuite inainte de a ajunge chiar la etapa de interviu. Daca sunteti in stare sa vizualizati rezultatele psihometrice in prealabil, asigurati-va ca ati inteles ce inseamna rezultatele si folositi acest lucru in avantajul dvs. Amintiti-va, o echipa de lucru buna este formata din diferite tipuri de personalitate, deci nu trebuie sa incercati sa va aliniati personalitatea cu cea a intervievatorului.

Oferiti raspunsuri START

In timpul interviurilor, vi se adreseaza frecvent intrebari bazate pe competente, despre modul in care ati raspuns la situatii dificile sau situatii sub presiune. O buna metoda pentru abordarea acestor intrebari este utilizarea acronimului STAR- Situation, Task, Action, Result, Time.

Similar Posts