News

Cum sa fii mereu motivat?

Alarma ta se opreste la 6 dimineata. Te duci la sala de sport sau apesi amanarea? Un maraton de alegeri este in desfasurare … dar acele mormane de vase si rufe murdare nu se vor spala singure. Si cele 32 de e-mailuri necitite din casuta de e-mail? Cineva trebuie sa raspunda.

Exista multe lucruri care apar in fiecare zi pe care stii ca trebuie sa le faci, dar uneori obtinerea motivatiei de a actiona pare insuportabila. Am intrebat expertii de varf ce fac in propria viata referitor la productivitate, gestionarea timpului si motivatie. Acum le poti incerca singur!

Vizualizeaza succesul

Imagineaza-ti ca deja inchei cu succes sarcina, petrece aproximativ 5 minute cu ochii inchisi, imaginandu-ti cum te vei simti, cum va arata rezultatul si cat de lung ar fi procesul. Creierul nu poate face diferenta dintre un gand bine imaginat si realitate, asa ca acest lucru este eficient deoarece, la un anumit nivel, creierul crede ca deja ai indeplinit acea sarcina! Acest lucru face ca procesul sa fie mai usor si vizualizarea unui rezultat reusit duce la crestere entuziasmului in primul pas efectiv de actiune.

Fa planuri

Stabileste prioritatile a ce trebuie sa faci. Focuseaza-te pe prioritatile de top in fiecare zi, prin crearea unei liste de actiune, dar nu mai mult de 3-5 obiective pentru a doua zi. Apoi programeaza-le in calendar, la fel ca intalnirile.

Pacaleste-te

Introdu in agenda ta o multime de date limita mai devreme pentru diverse sarcini care au data scadenta reala mult mai tarziu. Astfel, proiectele pe termen lung obtin acelasi grad de atentie ca proiectele pe termen scurt.

Lasa-te inspirat de ceilalti

In functie de zi sau chiar de ora, productivitatea poate avea scaderi bruste. Lasa-te inspirat de oameni uimitoari care au realizat lucruri minunate. Petrece 15 minute citind citate de la oameni puternice sau citeste sau urmareste un interviu cu o persoana pe care o admiri, iar acest lucru o sa iti induca starea de “Pot sa fac orice imi propun.”

Distruge distragerile

Inlatura toate distragerile! Opreste telefonul, e-mail, social media, etc, astfel incat sa te concentrezi asupra sarcinii. Mintea o sa fie mult mai clar si o sa lucrezi mai rapid la orice sarcina atunci cand nu esti distras.

Nu mai astepta

Concentreaza-te pe a fi bine decat pe a fi perfect: nu astepta timpul perfect sau oportunitatea perfecta. Sigur ca este posibil sa nu reusesti sa finalizezi intregul proiect chiar acum, dar ia-ti 15 minute pe zi pentru a face o parte specifica a unui proiect mai mare, decat sa asteptati pana cand ai timp sa faci tot proiectul. Fa pasi mici in fiecare zi pentru a-ti atinge obiectivul final.

Alege o recompensa

Cu totii ne asteptam la cadouri, stimuleaza-te cu o recompensa – un masaj, o cina cu un prieten, o noapte de vizionare a spectacolului preferat, un curs de yoga sambata dimineata, care te poate ajuta la atingerea obiectivelor sau indeplinirea sarcinilor.

Similar Posts