Sfaturi de vacanta

Cum sa faci rost de bilete ieftine de avion

Probabil ca te intrebi cum de reusesc unii oameni sa calatoreasca atat de mult. Si tie iti place sa calatoresti, insa biletele de avion ti se par foarte scumpe. Probabil ca ti-ai dori si tu sa stii cum sa cauti bilete ieftine de avion ca sa poti sa pleci in vacanta mai des. Citeste in continuare pentru a afla cateva secrete despre calatoriile pe buget si cum poti sa faci sa gasesti bilete de avion ieftine spre orice destinatie.

Flexibilitatea nu e utila doar la yoga

Stiu ca poate esti legat de un program fix la birou, insa atunci cand planifici o calatorie este essential sa iti pastrezi flexibilitatea legata de zilele de plecare si retur. Noi iti sugeram ca mai intai sa rezervi zborul si abia apoi sa faci cererea de concediu la birou. O sa vezi ca si doua zile pot face o diferenta considerabila la pretul biletelor.

Planifica din timp

Incearca sa nu iti iei mereu biletele pe ultima suta de metri. Chiar si la un low-cost preturile sunt mai mari daca biletele nu sunt achizitionate din timp. Studiile de piata au aratat ca perioada propice pentru cumpararea celui mai ieftin bilet de avion este cu sase saptamani inainte de zbor, iar ziua cea mai potrivita este joia, intre orele 15.00 si 17.00.

Nu zbura in weekend

Zborurile de sfarsit de saptamana sunt mai scumpe decat cele din timpul saptamanii. Daca planifici un city-break, alege sa mergi de luni pana joi in loc de vineri pana duminica. Daca vrei cele mai ieftine bilete de avion, ziua cea mai potrivita din punct de vedere al raportului aglomeratie/cost este, insa miercurea. De asemenea, optime sunt zborurile de seara, spre deosebire de cele de dimineata, care sunt –de obicei – foarte aglomerate.

Escalele sunt incomode, dar economice

Daca nu banuiai deja, trebuie sa stii ca zborurile directe sunt cele mai scumpe, mai ales cand vine vorba despre zboruri internationale lungi. Ca sa obtii bilete de avion ieftine chiar si pe distante mari, trebuie sa te relaxezi si sa accepti faptul ca e posibil sa petreci cateva ore bune in aeroport sau ca vei ajunge la destinatie cu o intarziere de cateva ore (sau zile, de ce nu). Noroc ca esti in vacanta si nu te grabesti nicaieri!

In incheiere, un “inside tip”: Atunci cand cauti curse de avion sau bilete de avion ieftine, e bine sa faci asta de pe IP-uri diferite. Exista teorii care afirma ca unele companii de zbor genereaza automat tarife mai mari pentru zborurile care sunt verificate de mai multe ori de pe aceeasi adresa; algoritmii inteleg ca esti interesat de un anume zbor si incearca sa iti ia mai multi bani.

Similar Posts