Vacanta in Strainatate

CityBreak la Roma

 

Am fost la Roma. Pana aici nimic neobisnuit. Ceea ce conteaza insa este modul CUM am ajuns la Roma. Probabil stiti ca pentru a calatori in afara Romaniei sunt mai multe moduri. O poti face de capul tau, dezorganizat, cautand haotic bilete de avion pe tot felul de site-uri obscure, apeland la agentii de bloc sau o poti face inteligent.

De ce sa apelezi la siteuri cunoscute ? In primul rand raportul de tip client – customer service. E simplu sa suni sa faci o rezervare de bilet dar mai important decat rezervarea in sine e serviciul de consiliere. De multe ori nu sunt suficiente opiniile prietenilor tai sau a celor care au vizitat orasul pe care vrei si tu sa-l vezi pentru ca fiecare are felul lui de a percepe lucrurile.
DECOLAREA spre orasul fara varsta, fara timp
Cum spuneam, am decolat de pe aeroportul Otopeni intr-o dimineata de aprilie. Va recomand zborurile de dimineata pentru ca poti surprinde rasaritul Soarelui de la mii de metri altitudine.

Zborul a decurs excelent si am avut parte de catering diversificat atat la meniul de bauturi dar si la cel de alimente. In plus, cat de cool este sa ai acces la promotii la 7.000 metri inaltime de genul – La un sandwich si o cola economisesti 3 euro 🙂
Am aterizat pe aeroportul Ciampino iar de acolo sunt autobuze care circula la o ora sau jumatate de ora in functie de ora la care aterizezi spre gara Termini. Costul unui bilet se modifica in functie de perioada anului in care este achizitionat biletul.e modifica in functie de perioada anului in care este achizitionat biletul. 
Odata ajuns in gara, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti iei un abonament de transport. Pentru ca am stat patru zile am luat un abonament de autobuz si metrou de trei zile de 18 euro. Il recomand in defavoarea acelor abonamente de tip Roma PASS pentru ca sunt si scumpe si nu iti ofera foarte multe beneficii. Ai doar parte de anumite discounturi la cateva locuri din Roma si acces in cateva muzee, lucru total irelevant daca ma intrebati pe mine pentru ca, din punctul meu de vedere, e absurd sa vii intr-un oras precum Roma si in loc sa vizitezi outdoor te ascunzi in muzee ca sa fotografiezi statui si tablouri.
Cum se vede Roma dincolo de centrul ei
Cand vizitezi un oras precum Roma, daca iti intrebi prietenii, iti vor recomanda hotelurile din apropiere de VATICAN. Nu vi le recomand pentru ca sunt si scumpe si pentru ca vei trai complexul turistului intr-un oras strain. Sa explic. Daca ajungi prima oara in Roma si stii ca ai la dispozitie un numar de zile, iti fixezi o lista de obiective, iar printre obiective sigur se va regasi Coloseum si Vatican, asa cum nu poti sa mergi la Paris si nu sa vizitezi Louvre si Turnul Eiffel. Ideea e ca daca alegi un hotel in apropiere de Coloseum si Vatican, crede-ma ca te vei invarti timp de trei zile doar in acele zone. Da, intr-adevar, vei avea ce vedea pentru ca Roma e un oras atemporal.
Roma un oras care sfideaza logica timpului, un loc unde anticul de acum mii de ani se completeaza firesc cu biserici din Evul Mediu, castele din perioada Renasterii, cladiri ale posteritatii si modernitatii…Aici vezi copii cu iPhone cum se joaca langa Columna lui Traian si o pizzerie cocheta apare dupa coltul unui palat din epoca Medici, asta e Roma. Eu am facut fotografii cu telefonul mobil si erau momente cand practic eram hiptonizat, nu-mi venea sa mai las telefonul din mana. Am descarcat telefonul de zeci de ori dupa ce am facut cel putin 700-800 de fotografii in patru zile si trei nopti.
Dar sa revin. Cum spuneam, de ce e mai bine sa aveti un hotel in afara centrului turistic? Pentru ca tu oricum ca turist vei ajunge acolo pentru ca de asta ai venit, dar mai mult ca sigur ca nu vei fi tentat niciodata sa te uiti pe harta Romei si sa zici, – „Eu parca as vrea sa vad cum arata Nord-Vestul orasului !?”
Pe scurt, eu am ales un hotel din zona de nord a Romei – HOTEL RIVOLI situat pe VIA TARAMELLI. In apropiere de hotel am avut un parc splendid cu obiective mai putin promovate precum : Villa Borghese, Galleria Borghese e Museo, Tempio di Esculapio, Piazza di Villa Giulia, Piazzale M Cervantes.
Edificiile sunt construite undeva intre anii 700-800 spre 1700. In plus, in zona parcului am putut inchiria biciclete la pretul de 5 euro ora. In apropiere ai si gradina Zoologica si multe alte grupuri statuare.
Strazile sunt inguste, de abia intra doua scutere care merg pe sensuri paralele si oameni pe langa ele, iar arhitectura te lasa fara cuvinte. Culori vii de la portocaliu la verde, de la mov la galben, de la albastru la rosu. Totul parfumat de la flori, totul ca o oglinda facuta timpului in timp.

Similar Posts