Zone periculoase

Cele mai periculoase destinatii de calatorie din anul 2016

Chiar si calatorii aventurieri ar trebui sa evite anumite locuri din lume atunci cand merg in vacanta. De multe ori, cu cat o destinatie este mai putin populata de turisti, cu atat mai periculoasa este aceasta. Din pacate, exista unele locuri care, indiferent cat de atragatoare par acestea, raman extrem de periculoase pentru calatori, fiind nesigure in special pentru cei straini.

Iata o lista cu cateva astfel de locuri pe care ar trebui sa le eviti in anul 2016:

Siria – In fruntea listei de locuri periculoase este iarasi Siria. Fiind in mijlocul mai multor conflicte ce se desfasoara in interiorul tarii intre taberele rebele care doresc sa il rastoarne pe presedintele Bashar al-Assad si fortele sale armate, Siria este astazi extrem de instabila si periculoasa pentru toata lumea. In plus, insurgentii ISIS si loviturile aeriene ce provin de la fortele ruse si NATO transforma intreaga Sirie intr-un camp de lupta ce a ucis si a alungat o mare parte din populatia acestei tari. Avand in vedere faptul ca finalul conflictelor este inca departe, calatorii sunt rugati sa evite aproape orice tara din Orientul Mijlociu in care exista conflicte armate, chiar daca aceste locuri sunt pline de frumusete naturala, istorie si cultura.

Nigeria – Este dificil sa gasesti o tara mai periculoasa decat Siria in ziua de azi. Cu toate acestea, daca analizam bine, Nigeria este o tara care o rivalizeaza din acest punct de vedere. Din cauza activitatii continue desfasurate de Boko Haram si de mai multe grupari teroriste similare, aceasta tara este, pur si simplu, nesigura pentru localnici si pentru vizitatorii straini deopotriva. Aceste grupari sunt predispuse la violenta extrema, ucigand din 2009 pana in prezent mai mult de 20 000 de oameni, in timp ce 2,3 milioane de oameni s-au gasit obligati sa emigreze spre tari mai sigure.

Militantii pentru Book Haram sunt, de asemenea, cunoscuti pentru faptul ca opereaza si in alte tari din Africa, precum Ciad, Niger si Camerun.

Irak – Irak se confrunta cu aceleasi provocari cu care are de-a face si Siria, si anume cu numeroase factiuni ce lupta pentru putere, folosind diferite tipuri de armament ce pun in pericol viata oamenilor din jur. Pe langa toate acestea, ISIS are o prezenta mare in interiorul acestei tari, avand sub control militar regiuni intregi ale Irakului. Vizitatorii occidentali sunt adesea tinta unor atacuri teroriste in intregul Irak, acestia fiind atacati cu dispozitive explozive improvizate. Pe scurt, Irakul nu este o tara sigura pentru cei care traiesc acolo, fiind extrem de periculoasa in special pentru vizitatorii straini.