News

Ce trebuie sa faceti cand nu puteti dormi?

Va luptati sa dormiti, indiferent cat de obosit sunteti? Sau va treziti in mijlocul noptii si stati treaz ore intregi, uitandu-va cu nerabdare la ceas?
Insomnia este o problema foarte frecventa care are un impact asupra energiei, dispozitiei si abilitatii dumneavoastra de a functiona in timpul zilei. Adresandu-va cauzele care stau la baza si facand schimbari simple in obiceiurile zilnice si in mediul de somn – puteti opri frustrarea insomniei si, in sfarsit, puteti avea un somn bun.

Ce este insomnia?
Insomnia este incapacitatea de a adormi sau de a dormi noaptea, ducand la un somn nerentabil. Deoarece diferiti oameni au nevoie de ore diferite de somn, insomnia este definita de calitatea somnului si de modul in care va simtiti dupa somn – nu numarul de ore de somn sau cat de repede se face trecerea. Chiar daca petreceti opt ore pe noapte in pat, daca va simtiti obositi in timpul zilei, este posibil sa aveti insomnie.

Vestea buna este ca cele mai multe cazuri de insomnie pot fi vindecate cu modificarile pe care le puteti face pe cont propriu – fara a se baza pe specialisti in somn sau pentru a se indrepta catre prescriptii sau pastile de somn pe baza de prescriptie medicala.

Simptomele insomniei:
Printre cele mai intalnite simptome, le amintim pe urmatoarele: dificultatea de a adormi in ciuda oboselii, trezirea frecventa in timpul noptii, trezirea prea devreme dimineata, somnolenta in timpul zilei, oboseala sau iritabilitate si dificultatea de concentrare in timpul zilei.

Cauzele insomniei:
Problemele emotionale, cum ar fi anxietatea si depresia, un job solicitant care iti provoaca stres, provoaca jumatate din toate cazurile de insomnie. Dar obiceiurile de zi cu zi, somnul de rutina si sanatatea fizica pot, de asemenea, sa joace un rol. Incercati sa identificati toate cauzele posibile ale insomniei.

Combaterea insomniei cu un mediu de somn mai bun si rutina
Doua arme puternice in lupta impotriva insomniei sunt un mediu linistit si confortabil de somn si un job relaxant pe timp de zi. Atat detasarea de problemele, cat si un mediu linistit acasa pot face o mare diferenta in imbunatatirea calitatii somnului.

Asigurati-va ca dormitorul dvs. este linistit, intunecat si rece. Zgomot, lumina si un dormitor prea cald sau rece sau o saltea sau o perna incomoda pot interfera cu somnul.

Urmeaza un program regulat de somn. Sprijiniti ceasul dvs. biologic, mergand la culcare si urcand in acelasi timp in fiecare zi, inclusiv in weekend. Ridicati-va la ora obisnuita dimineata, chiar daca sunteti obosit. Acest lucru va ajuta sa reveniti intr-un ritm regulat de somn.

Opriti toate ecranele cu cel putin o ora inainte de culcare. Ecranele electronice emit o lumina albastra care perturba productia de melatonina a organismului si combate somnolenta.

Evitati activitatea stimulatoare si situatiile stresante inainte de culcare. Aceasta include verificarea mesajelor pe retelele sociale, discutii mari sau argumente cu sotul / sotia sau problemele legate de munca. Amanati aceste lucruri pana dimineata.

Similar Posts