News

Care este diferenta dintre un CV permanent si contractor?

Exista o perceptie printre unii solicitanti de locuri de munca potrivit carora CV-urile contractorilor sunt destul de diferite de CV-uri pentru cei care cauta roluri permanente. Jobul pe termen fix sau pe baza de contract este comun in multe industrii – de la IT si finante pana la roluri creative.

In timp ce aspectul general este foarte asemanator pentru ambele, pot exista diferente subtile. Aceste diferente sunt, totusi, reglementate mai mult de tipul de rol pe care il vizati mai degraba decat de istoria carierei anterioare.

Mit: CV-urile contractorilor sunt mai lungi decat cele permanente
Unii oameni spun ca CV-urile contractorilor trebuie sa fie mai lungi decat CV-urile permanente, deoarece pot exista mult mai multe roluri pentru a le descrie. Desi este adevarat ca cei care lucreaza pe termen fix sunt susceptibili sa stranga mai multe locuri de munca de-a lungul timpului, este mai bine sa pastrati CV-ul scurt decat sa aveti descrieri lungi despre rolurile de tip foarte asemanatoare. Concentrati-va pe cele mai recente contracte si pastrati CV-ul in format de doua pagini.

Indiferent daca doriti un contract sau un rol permanent, acesta va avea cel mai mare impact asupra CV-ului dvs. Exista diverse modificari care pot fi facute unui CV pentru a minimiza sau a maximiza natura contractului unui istoric de cariera. Daca ati fost antreprenor si doriti sa ramaneti asa, atunci ati putea dori sa clarificati ca rolurile anterioare au fost termen fix.

Cu toate acestea, daca doriti sa treceti la un rol permanent care a fost anterior in contracte pe durata determinata, va recomandam sa minimalizati aspectul contractual al locurilor de munca anterioare.

Ce schimbari pot fi facute pentru a evidentia sau a minimiza rolul contractului?
Prima si cea mai simpla decizie este sa se mentioneze termenul „fix” ca o rubrica alaturi de rolurile contractuale. In mod evident, acest lucru alaturi de fiecare loc de munca va evidentia istoricul contractelor. Ati putea decide sa o mentionati in propozitia introductiva „In acest rol de contract …”. Acest lucru ar reduce lumina care straluceste, dar totusi ii va da clar cititorului ca un loc de munca a fost fixat.

De asemenea, puteti decide sa nu mentionati deloc ca postul a fost fixat. Nu exista o cerinta legala de a spune ca trebuie sa precizati daca un loc de munca a fost fixat sau nu pe un CV.

Ar trebui sa mentionez propriul nume de companie in CV-ul meu?
Daca aveti o lista lunga de contracte, toate efectuate sub numele de companie, atunci acest lucru ar putea crea o perceptie pentru un angajator ca nu ar fi dispus sa preiati rolul in cadrul companiei, mai degraba decat personal. Exista ceva in schimbul angajarii agentilor contractuali ca „companii” in ultima vreme.

S-ar putea sa va restrangeti optiunile pentru a va exprima numele companiei si, prin urmare, ar fi mai bine sa obtineti mai intai interviul si apoi sa incepeti aceste discutii.
Desi exista unele diferente subtile intre un contract si un CV permanent, modul in care prezentati aceste informatii ar trebui in cele din urma sa fie dictat de locul in care doriti sa fiti alaturi si daca va vedeti viitorul intr-un rol permanent sau tip de contract.

Similar Posts