News

Beneficiile unei forte de munca la distanta

Acum zece ani, lucrul la birou insemna trezirea in acelasi timp in fiecare dimineata, imbracarea pentru munca si petrecerea a cel putin 8 ore la munca.
In ziua de azi, a lucra se aseamana mai degraba cu confortul de a sta pe canapea si de a avea un laptop la indemana.

Conceptul de lucru de acasa nu este nou, dar devine din ce in ce mai popular. Potrivit unui raport recent 43% dintre angajati lucreaza departe de echipele lor cel putin o parte din timp. Saizeci la suta dintre companii ofera in prezent oportunitati de telecomunicatii pentru angajati – o crestere de 300% fata de 1996.

Tehnologia, desigur, joaca un rol important in aceasta schimbare. Apelurile video, instrumentele de colaborare online si aplicatiile de stocare a fisierelor in cloud au facut posibil ca angajatii sa lucreze practic de oriunde.

37% dintre angajati ar schimba locurile de munca daca ar insemna castigarea capacitatii de a lucra oriunde ar dori, cel putin o parte din timp. Mai mult decat atat, un studiu recent a constatat ca 42% dintre lucratorii aflati la distanta ar schimba o oferta de locuri de munca daca daca isi dau seama ca nu pot lucra de la distanta.

In ceea ce priveste angajatii, beneficiile muncii la distanta sunt clare.
Angajatii de la distanta se bucura de mai putin stres. S-a constatat ca unul din patru angajati la distanta lucreaza departe de birou in fiecare zi. Majoritatea acestora – 75% – lucreaza de la distanta trei sau mai multe zile in fiecare saptamana. In timp ce majoritatea acestor angajati – aproape 58% – prefera sa lucreze de acasa, iar altii pot lucra dintr-o cafenea sua un spatiu de lucru comun.

Dar angajatii nu sunt singurii care vad avantaje mari in a lucre cu persoane remote. Angajatorii au raportat o crestere a productivitatii la lucratorii la distanta. Pentru angajatori, imbratisarea ideii unei forte de munca la distanta poate fi putin infricosatoare. La urma urmei, angajarea lucratorilor la distanta vine cu propriile sale provocari. Va trebui sa investiti in anumite tehnologii pentru a va asigura ca angajatii dvs. au instrumentele de care au nevoie pentru a comunica si pentru a lucra eficient atat pe teren cat si in afara acestuia.

Cel mai important – si, probabil, cel mai greu dintre toate – trebuie sa aveti incredere ca muncitorii dvs. de la distanta lucreaza, chiar daca nu sunt la birou. Din fericire, 53% dintre lucratorii la distanta au afirmat ferm ca productivitatea lor a crescut considerabil de cand au inceput sa lucreze de la distanta. Angajatii care petrec cel putin o parte din timpul lor de lucru de la distanta sunt mai implicati la locul de munca decat cei care nu lucreaza niciodata in afara locului de munca.

Similar Posts