Personal

Actiuni simple care prelungesc viata frigiderului

Va vine sa credeti ca este deja toamna iar iarna asteapta dupa colt? Acesta este anotimpul pentru intalniri de familie si mese delicioase. Aveti frigiderul pregatit pentru intampinarea rudelor? Frigiderul este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din locuinta…datorita mancarii! Este de asemenea unul dintre cele mai solicitate dispozitive – este un aparat ce nu se odihneste niciodata. Iata in continuare cateva sfaturi despre cum sa va curatati frigiderul si cum sa il mentineti in stare buna de functionare.

Stabiliti-va un program regulat de curatare a frigiderului

In fiecare zi asigurati-va ca ati curatat petele si ca ati indepartat resturile de mancare. Veti evita astfel aparitia mucegaiului. In fiecare saptamana stergeti usile, muchiile si partea de sus a frigiderului. Un exterior curat va poate ajuta sa economisiti energie. SI cel putin de doua ori pe an curatati interiorul acestuia. Pentru a face acest lucru va trebui sa il scoateti din priza si sa indepartati continutul. Scoateti rafturile si sertarele. E recomandat sa stergeti interiorul frigiderului cu o solutie ce contine praf de copt. Asigurati-va ca rafturile si sertarele sunt la temperatura camerei inainte de a le spala cu detergent – de preferinta detergent de vase. Clatiti totul si stergeti apoi cu o carpa uscata. Nu uitati sa stergeti cutiile pentru alimente si cutiile de carton. Dupa ce ati terminat, puneti totul inapoi in frigider.

Stergeti dozele condensatorului si paletele ventilatorului

Dozele de condensare si ventilatorul mentin rece interiorul frigiderului dumneavoastra. Curatati-le cel putin o data pe an pentru a evita defectarea aparatului. Inainte de a incepe scoateti frigiderul din priza. S-ar putea sa aveti nevoie de manualul producatorului pentru a ajunge la condensatori si la sistemul de ventilatie. Ideea este sa indepartati praful, scamele si depunerile de pe condensatori, ventilator si din zonele adiacente. Exista perii speciale pentru acest lucru. Dupa ce ati terminat, aspirati si bagati frigiderul la loc in priza. Destul de usor, nu-i asa?

Setati temperatura corespunzatoare

Pastrati temperatura frigiderului si a congelatorului la o valoare constanta pentru a va asigura ca mancarea este pastrata in conditii de calitate.

Asigurati-va ca usile se inchid etans

Cand scoateti ceva din frigider, asigurati-va ca usile s-au inchis corespunzator. In caz contrar aerul rece ar putea iesi in exterior si acest lucru va provoca pierderi energetice. Stergeti periodic burduful de etansare cu o solutie formata din apa si otet. Daca acesta se gaureste, apelati la un specialist in reparatii frigidere – gasiti rapid unul pe acest site.

Similar Posts